De overheiid van Peru heeft besloten om twee REDD projecten van het aan Ecosphere+ gelieerde Althelia fonds in te passen in haar nationale klimaatambities.

Deze wereldprimeur maakt het mogelijk dat projectontwikkelaars carbon credits in het buitenland verkopen die dan vervolgens onderdeel worden van de officiële Peruaanse bijdrage aan het Parijs akkoord.

De overeenkomst stelt het Tambopata-Bahuaja Reserve project en het Cordillera Azul National Park project in staat REDD credits voor emissie reductie te verkopen die in de periode 2015-18 gerealiseerd zijn. Deze emissiereductie wordt dan vervolgens worden meegeteld in de nationale emissie inventarisate van Peru, waardoor dubbeltelling wordt vermeden.

“De projecten zullen ook na 2018 blijven bestaan en mede bepalend zijn voor het nationale referentieniveau voor emissies vanuit bossen ten opzichte van de nationale baseline voor emissies”, aldus Althelia. “Deze benadering is volledig opschaalbaar en herhaalbaar en vormt daarmee een voorbeeld voor andere boslanden. We werken nauw samen met Peru om de samenwerking te versterken en de aanpak ook elders toe te passen” aldus Althelia’s managing partner Sylvain Goupille.

More on: https://www.businessgreen.com/bg/news/3032624/peru-moves-to-integrate-redd-forest-conservation-projects-into-paris-climate-plan