RBI verwelkomt Shell, Greenchoice en DutchSpirit als nieuwe leden

Internationaal energiebedrijf Shell, energieleverancier Greenchoice en het kleine groene kledingmerk DutchSpirit hebben zich aangesloten bij het REDD + Business Initiative.

Rudi Daelmans (Tarkett), voorzitter van het REDD + Business Initiative: “We zijn zeer content met deze nieuwe leden. De deelname van zowel twee vooraanstaande en gevestigde marktleiders in de energiesector als een kleine groene pionier in de kledingsector toont dat iedereen bij kan dragen, van wereldwijd opererende bedrijf tot kleine groene ondernemer”.

De aankondiging van Shell om deel te nemen aan het REDD + Business Initiative houdt verband met de lancering van een nieuw programma dat (zakelijke) klanten in staat stelt de onvermijdelijke uitstoot van hun wagenpark te compenseren. Marjan van Loon, president directeur Shell Nederland stelt: “We hebben elke beschikbare oplossing nodig om het broeikaseffect tot 2 ° C en bij voorkeur tot 1,5 ° C te beperken. De natuur speelt een cruciale rol bij het beperken van de klimaatverandering”.

Greenchoice heeft al een geschiedenis in REDD +. Het bedrijf investeert al 14 jaar in internationale bosprojecten in zeven verschillende landen om de CO2-uitstoot van het gasverbruik van de klanten te compenseren. De organisatie levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen klimaatverandering en betrekt klanten direct bij op natuur gebaseerde oplossingen.

DutchSpririt is een producent van duurzame bedrijfskleding. Voor elke verkocht kostuum worden de onvermijdelijke emissies voor het maken van dat kostuum gecompenseerd met boscredits.