Het REDD+ Business Initiative verwelkomt ASN Bank als nieuwe lid

ASN Bank, onderdeel van de Volksbank N.V., trad op 10 januari 2019 toe tot het REDD+ Business Initiative. CEO Arie Koornneef: ‘ASN Bank zet zich in om de biodiversiteit te behouden, het broeikaseffect te voorkomen en mensenrechten te beschermen. Alle leningen en beleggingen van ASN Bank moeten in 2030 een netto positief effect hebben op de biodiversiteit. Het REDD + Business Initiative geeft perfect invulling aan deze doelstelling. Door de toekomst van tropische regenwouden te beschermen, behouden we het meest waardevolle bezit van de mensheid.’

Rudi Daelmans (Tarkett), voorzitter van het REDD+ Business Initiative: ‘We zijn verheugd dat ASN Bank zich heeft aangesloten bij ons. Het toont de groeiende belangstelling van de financiële sector in investeringen met een positieve impact. Dat houdt nauw verband met de noodzaak te desinvesteren in fossiele brandstoffen en over te stappen naar winstgevende investeringen met een positief effect op het klimaat, de biodiversiteit en de sociale zekerheid. REDD+-projecten zijn een veelbelovende nieuwe beleggingscategorie die dit alles biedt.’

Zie ook:

https://www.asnbank.nl/over-asn-bank/duurzaamheid/biodiversiteit/biodiversity-in-2030.html