Lisa Walker houdt pleidooi voor bossen op het World Economic Forum

Lisa Walker, CEO van RBI lid Ecosphere +, woonde in januari het World Economic Forum bij. Uit de resultaten van de jaarlijkse risicoanalyse van het WEF blijkt dat ondernemers extreem weer  en overstromingen ten gevolge van klimaatverandering als grootste risico’s voor onze toekomstige welvaart inschatten. Hoewel er consensus is dat de gemiddelde temperatuurstijging onder de 2˚c moet blijven, leiden de verplichtingen die regeringen tot nu toe zijn aangegaan tot een stijging van 3˚c , – een enorme kloof. Natuurlijke klimaat oplossingen hebben de potentie een cruciale rol te spelen in het dichten van de kloof. Ze kunnen tot 37% van de benodigde emissiereductie leveren. De goedkoopste natuurlijke klimaatoplossing is het voorkomen van de vernietiging van onze natuurlijke tropische bossen. Eenderde van de natuurlijke mitigatie kan geleverd worden door het tegengaan van ontbossing voor een prijs van rond de $10 per ton CO2e, waarbij de vele nevenvoordelen voor gemeenschappen en ecosystemen nog niet eens zijn meegerekend.

 

Ecosphere+ heeft tijdens het World Economic Forum een brochure gelanceerd waarin de kritieke diensten die de bossen ons kunnen leveren op een overzichtelijke wijze op een rijtje worden gezet.

 

Download hier ‘The Case for Forests:

https://ecosphere.plus/wp-content/uploads/2019/01/Ecosphere-case-for-forests-booklet.pdf